- Nog 56 dagen tot het EK 2024 begint!

Redhouse 2 wint Afrika Cup 2012

14 februari 2012 - Begin januari werd er op Voetbalpoules besloten om de Afrika Cup voorspelbaar te maken. Het wedstrijdschema werd snel uitgewerkt en op de site geplaatst. Eveneens werden de benodigde selecties opgezocht om ook wedstrijden van de week toe te kunnen voegen aan de voorspellingen.

Ca. 3 weken later is de Afrika Cup weer achter de rug en kunnen we terug kijken op een prima start van het voorspelbaar maken van de Afrika Cup. Maar liefst 1630 deelnemers deden mee aan de Afrika Cup en had hiermee meer deelnemers dan bijvoorbeeld de Serie A. Het aantal kwam zelfs vrij dicht in de buurt bij het aantal deelnemers aan de Europa League. Twee deelnemers (hoopgeld en blekertje) wisten zelfs de verrassende winnaar van de Afrika Cup, Zambia, goed te voor spellen!

De deelnemer met de meest behaalde punten is Redhouse 2 geworden met een puntenaantal van 376, waarmee Foenie nipt van de eerste plaats werd gehouden die 374 punten scoorde. Wat jammer nou dat Redhouse_2 niet mee speelt bij BWIN en daardoor de iPad 2 mis loopt! Net zoals de gehele top-5 op basis van punten niet mee speelt bij BWIN, waardoor de nummer 6 in de eindrangschikking, Ajax Girl, de iPad 2 wint. De prijzen schuiven namelijk gewoon door!

Hieronder het individuele klassement:

1. Redhouse 2 met 376 punten.
2. Foenie met 374 punten.
3. Frank de Boer met 361 punten.
4. Dil met 360 punten.
5. BO THE KING met 359 punten.

Het poule klassement ziet er als volgt uit:

1. five star met 1756 punten.
2. flevoland met 1738 punten.
3. WK Kwalificatie 2014 Totaal met 1679 punten.
4. Gok het aantal WK Kwalificatiedoelpunten! met 1597 punten.
4. EK 2012 Totaal met 1597 punten.


Hopelijk vonden jullie het een geslaagde competitie en kunnen we jullie volgend jaar weer begroeten als de Afrika Cup opnieuw gehouden wordt!


Met sportieve groet,

uw Afrika Cup-moderator
Op goed geluk!
Aantal deelnemers
39.493
Taal

Poll

Wie wint de KNVB-Beker?

HET grote traditionele voetbalfeest in De Kuip staat zondag weer op de rol. De Eredivisie ligt daardoor zelfs plat dit weekend zodat alle aandacht naar de KNVB-Beker finale gaat. Feyenoord speelt 'thuis' en is mede daardoor de grote favoriet maar qua steun van de supporters is 't wel 50/50 dit keer. NEC is toch wel een van de grote verrassingen dit seizoen, zijn in vorm en wonnen als enige van PSV in de competitie!

Uitslag nog van 'n oude poll:
- Ajax speelde thuis gelijk in de 8e finale van de Conference League met goals tegen Aston Villa, dit had 11% goed!

  • Feyenoord, binnen de reguliere speeltijd 64%
  • Feyenoord, ze winnen zelfs ruim (+2 goals) 12%
  • NEC, binnen de reguliere speeltijd 7%
  • NEC, wel pas na de verlengingen 6%
  • NEC, wel pas na de strafschoppen 6%
  • Feyenoord, wel pas na de strafschoppen 3%
  • Feyenoord, wel pas na de verlengingen 2%

Er is 89 keer gestemd.